Denzitometrija kosti

Mjerač gustoće kosti u Hrvatskoj kojim se gustoća može mjeriti i trudnicama i mlađim osobama jer radi na principu ultrazvučnih valova a ne RTG zraka.

Pretraga gustoće kosti odnosno denzitometrija kosti je način na koji mjerimo kvalitetu kosti odnosno njezinu gustoću i zaključujemo možemo li izvršiti određene operativne radnje poput ugradnje implantata, nadogradnje umjetne kosti itd. To je kod nas potpuno neinvazivni medicinski test koji pomaže liječniku u postavljanju dijagnoze i liječenja medicinskih stanja.

Službeno bi se zbog mnoštva problema sa koštanom strukturom svi pacijenti koji imaju namjeru ugrađivati implantate bilo koje vrste trebali ispitati denzitometrom.

Ovo se odnosi ne samo na žene koje sumnjaju na osteoporozu već i na sve druge grupacije poput muškaraca, trudnica i poglavito starije osobe.

Denzitometrija – rezervirajte termin.

Naš denzitometar radi na principu ultrazvuka (UZV) za razliku od većine drugih denzitometara koji rade na bazi RTG-a i puno zrače.  Kod nas mogu dolaziti i trudnice, djeca i žene koje imaju problema sa štitnjačom. Naime, ukoliko imate problema sa štitnjačom RTG uređaji za denzitometriju će Vas dodatno ozračiti što može prouzročiti nepravilnosti u radu štitnjače.

Većina drugih denzitometara u Hrvatskoj u svim bolničkim ustanovama i kod privatnika koji ih posjeduju su na bazi RTG zraka koji izlaganje dijelova tijela ionizirajućem zračenju previše ozračuju cijeli organizam. Da postoji mogućnost da Vam damo nakon pretrage takvim aparatom žarulju, vjerovatno bi i zasvijetlili 🙂

Cijena denzitometrije:

Cijena denzitometrije UZV uređajem je 400 kn. Ukoliko kod nas radite tretmane ugradnje implantata pretraga je za Vas besplatna.

slLogo[1]

7000s[1]

c708e8032682516de60f3076abf

Ostale stomatološke usluge