Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem bolesti parodonta

(područje hvata alveole, zuba i gingive). Posljednjih nekoliko godina se napretkom u tehnologiji napravio značajan korak u liječenju paradontoze. Ukoliko i sami imate problema sa paradontozom, a želite zadržati vlastite zube možemo problem ublažiti ili riješiti na nekoliko načina.

Parodontitis započinje upalom gingive, koja je crvena, bolna i krvari na dodir, a ukoliko se ne liječi, prelazi u parodontitis kad može doći i do ispadanja zuba. Parodontitis obuhvaća područja alveole, zubnog korijena i mekih tkiva koja ga okružuju.

Osnovni oblik liječenja je parodontna kiretaža ili kako je mi volimo zvati “kupovina vremena”. To je osnovni način pomoći na kratki rok odn. nekoliko godina, dok se kao dugotrajnije riješenje djeluje na uzročnik problema i može se odlično ukomponirati sa svim vrstama umjetne kosti i tkivno vođenom regeneracijom, laserom i terapijom ozonom.

  • Parodontološka kiretaža (po regiji/kvadrantu)  1.500 kn
  • Paradontološki tretman specijalnim antibiotikom nakon parodontološke kiretaže (doza po 1 čeljusti) 2.500 kn
  • Operacija nadoknadom tekuće kosti jedna četvtrina (kvadrant)   15.000 kn
  • Operacija nadoknadom tekuće kosti jedna čeljust   30.000 kn
  • Operacija nadoknadom tekuće kosti za obje čeljusti (gornja i donja čeljust)  60.000 kn

Paradontologija – liječimo do nedavno neizlječivu bolest zuba. Kontaktirajte nas u vezi termina.

Paradontologija se veoma razvila – do nedavno se, u što računamo posljednjih 20-tak godina, parodontoza smatrala neizlječivom bolesti čime smo prihvaćali realnu činjenicu relativno brzog gubitka zubi i prijelaza na zubnu protezu. Novim metodama liječenja postigli smo izvrsne rezultate poput učvršćivanja zuba, ozdravljenja alveolarnog grebena i ozdravljenja zubnog mesa (gingive) uz adekvatnu higijenu i redovne posjete liječniku.

Bez obzira o načinu tretmana (kirurški ili nekirurški) najbitniji čimbenik je vrijeme i rano javljanje pacijenta kako bi se odredila vrsta parodontne bolesti, napravio parodontološki status zuba i odredio tretman.

Jedna od najbitnijih stvari kod održavanja paradontoze je higijena koja podrazumijeva ultrazvučno čišćenje kamenca, mekanu četkicu za higijenu i operativni zahvati za uklanjanje mikroorganizama i nekrotiziranog tkiva iz područja koje je zahvaćeno paradontozom.

Ukoliko se odlučite na takav zahvat možemo Vam sa sigurnošću reći da će te zadržati vaše zube tamo gdje im je i mjesto, u čeljusti.

 

Elexxion_claros_nanoLASERI U PARODONTOLOGIJI

Najmoderniji način na koji vam trajno rješavamo parodontološki problem bilo koje vrste je terapija laserom i kemijskim sredstvom koji uz termičku reakciju uništava sve bakterije i biofilm u parodontalnim džepovima.

Riječ je o specijalnim preparatima koje smo koristili i testirali 2 godine prije nego su se službeno pojavili na svjetskom tržištu. Rezultati su bili izvrsni, a same operacije gotovo 100% uspješne. Kako sada preparat nije više u istraživačkom segmentu i cijena mu je puno niža te je tako dostupniji svima. Trenutno vec 5 godina uspješno primjenjujemo tehnike kojima vrlo kvalitetno i dugotrajno pomažemo u Vašoj borbi sa paradontozom  Cjenik

Ostale stomatološke usluge