Zubne proteze

Kao treće zube možemo podijeliti na djelomične (parcijalne) kad imamo nešto svojih zuba a prazne prostore nadoknađujemo zubima na zubnoj protezi i potpune (totalne) kada nam svi zubi nedostaju. Same proteze mogu biti izvedene na više načina: sa kvačicama, raznim pričvrscima kojima se vežu za naše zube, na implantatima sa prstenima kojima učvršćujemo protezu na implantate ili sa gumastim materijalima koji nam pospješuju vezanje proteze za zubno meso kad je ona ili neudobna ili lako ispada.

I za treće zube treba imati viziju – vrhunska estetika, pripajanje i sigurnost. Rezervirajte Vaš termin odmah.

Cijene zubne proteze su iste bez obzira radi li se o potpunoj ili djelomičnoj protezi

zubna proteza 11. Standardna akrilatna zubna proteza: 3.000 kn (400€)
ivocap22. Akrilatna Ivoclar IvoCap zubna proteza (kvalitetna akrilatna proteza puno veće čvrstoće od standardne akrilatne proteze) – Ivocap proteze se rade u strojevima koji pod visokim pritiskom od 2-3 bara ubacuje materijal u specijalne kivete gdje se radi odljev vaše buduće proteze. Te su proteze čvršće i kvalitetnije od običnih akrilatnih proteza.(slika desno) : 4.000 kn (530€)
3. Akrilatna Ivoclar IvoBase zubna proteza – nove IvoBase zubne proteze se rade u potpuno automatiziranim strojevima koji pod visokim pritiskom gdje se potpuno automatiziranim sustavom ubacuje specijalni materijal u kivete. Te su proteze vrlo čvrste i puno kvalitetnije i ljepše od običnih proteza : 6.000 kn (800€)
Potpuna proteza
4. AA zubna proteza – trenutno najbolje i najkvalitetnije Njemačke zubne proteze na svjetskom tržištu potpunog antialergijskog i antibakterijskog djelovanja. Otkrivanjem novih materijala i tehnika rada otkriveni su materijali koji ne izazivaju alergijsku reakciju. Sama alergijska reakcija može biti ograničena (pečenje i edem sluznice u usnoj šupljini gdje se proteza nalazi) ili šira kada na tijelu očitavamo znake poput plikova, konstantno curenje nosa, svrbež itd. Slične reakcije primjećujemo i kod osoba koji imaju mostove koji u svom kemijskom sastavu metala imaju nikal. Riješenje za sve ove alergijske probleme je jednostavno – ukloniti materijal koji uzrokuje problem, a mi ga primjenjujemo uporabom antialergijskog materijala. Reakcija pacijenta na novi antialergijski materijal je frapantna promjena iz vječito bolesne osobe u potpuno zdravu osobu bez ikakvih zdravstvenih problema. Antialergijske su teško lomljive proteze te se rade pod visokim pritiskom oko 6 bara. izuzetno dobro podnošljive zbog specijalnog materijala iz kojeg su napravljene.  Cijena 7.000 kn (930€)

schutz dental
5. Mekane zubne protezemekani materijal za proteze bojamekane zubne protezekod osoba preosjetljivih na tvrdoću zubne proteze nudimo mogućnost izrade proteza sa mekanim donjim dijelom koji prijanja na zubno meso. Rezultat je taj da više nema žuljanja, pritiska, ranica od proteza već vam zubi i te strašne i neugodne proteze počinju napokon predstavljati uživanje u svakodnevnom životu. Cijena 5.500kn (730€). Ukoliko želite mekani materijal staviti na Vašu staru protezu cijena je 1.500 kn (200€).
Elastične zubne proteze6. Elastične zubne proteze – kod jače osjetljivih na tvrdoću zubne proteze nudimo i mogućnost izrade potpuno elastičnih proteza. Rezultat je taj da više nema žuljanja, pritiska, ranica od proteza već vam zubi i te strašne i neugodne proteze počinju napokon predstavljati uživanje u svakodnevnom životu. Cijena 7.000kn (930€).

protesi mobile scheletrica e combinata7. Metalna ili Wironit zubna proteza – jedan  već pomalo koncept zastario koncepct. Moguće su proteze “bez kvacice”, što se sidre odnosno pričvrščuju pričvrscima (etečmenima), teleskopima (dvostrukim krunicama) ili dolder prečkama koji su nevidljivi oku, a olakšavaju nošenje proteza. Prije predaje pacijentu na čeličnu ili titansku metalnu osnovu stavlja se na zube keramika ili akrilarne fasete te na tijelo proteze materijal u boji gingive (zubnog mesa). Razlika je što čelična struktura ima otprilike puno veću težinu u odnosu na talladium ili titanium legure.

  • Wironit/čelična proteza bez nikla 6.500 kn (860€)
  • Talladium/titan zubna proteza – vrlo jaka proteza sa ojačanom strukturom 15.000 (2.000€)
  • Platin-gold i zubna proteza iz čiste platine – cijena na upit
alpha_bio_mini8. Zubna proteza fiksirana na 2 ili 4 implantata –  Zubna proteza koja je fiksirana na 2 ili 4 zubna implantata. Protezu možemo fiksirati već tjedan dana nakon ugradnje implantata.

Cijena za zubnu protezu sa 4 implantata, 4 abutmenta i operativnim postupkom – 30.000 kn.

Cijena za zubnu protezu sa 2 implantata, 2 abutmenta i operativnim postupkom – 24.000 kn.

Ostale stomatološke usluge