BONE GRAFT / BIO OSS / UMJETNA KOST
U slučaju potrebe radimo i nadoknade sa umjetnom kosti, poput augmentacije i osteoplastike (veće modelacije čeljusnih grebena). Operacije se rade pod lokalnom ili općom anestezijom ovisno o opsežnosti postupka.

Problem nedostatka kosti susrećemo kod muškaraca i žena, a konstantno je prisutan i kod većine žena zbog osteoporoze, zatim kod paradontoze i kad je potrebno nadoknaditi manje dijelove kosti.

Prije samog postupka veće nadoknade kosti potrebno je napraviti neke pretrage poput krvne slike, protrombinskog vremena (PV), denzitometrije (denzitometrija kosti je neinvazivna metoda koja koristi razliku u apsorpciji gama ili rengenskih zraka u kosti i mekom tkivu za direktno mjerenje mineralnog sadržaja kosti (izraženo u g) i za indirektno mjerenje gustoće kosti (izraženo u g/cm2)), EKG-a, prestanka uzimanja određenih lijekova nekoliko dana prije zahvata i sl.

Sastav-sporo razgradivi hydroxyapatit koji daje volumen i mehaničku potporu augmentiranom mjestu i brzorazgradivi trikalcij-fosfat kao izvor mineralizacije nove kosti i zaslužan za sprečavanje urastanja vezivnog tkiva, omogućavaju zamjenu prirodnom kosti za 6-18 mjeseci.

Nakon uspješne nadoknade umjetnom kosti može se ugraditi implantat/-i, bolje fiksirati zub/-i kod npr.parodontoze, sinus lifting (podizanja sinusa), augmentacije postekstrakcijskih rana, bolje učvrstiti proteza itd.

Ostale stomatološke usluge