Ukoliko želite vrhunsku estetiku preporučamo bezmetalnu keramiku ili najnoviju kompjutorski dizajniranu Zircon keramiku, dizajniranu i izrađenu pomoću računala i stroja sa automatskom obradom materijala bez doticaja ljudske ruke. Kako pacijent rijetko kad dozna što mu je stomatolog zapravo ugradio u usta ovdje pojašnjavamo što znače neki termini.

Kod mnogih ljudi javlja se potreba za izradom više ili manje složenih zubnih nadomjestaka, bilo mobilnih ili fiksnih. Kod nas možete dobiti najnovije postignuće iz stomatologije – titan i zircon keramiku izrađenih CAD/CAM tehnologijom, koja se temelji na kompjutorskim 3D programima, kod kojih ne postoji mogućnost ljudske pogreške. Možemo međusobno kombinirati po želji: zircone, laminate, ljuskice, implantate, običnu ili titanium keramiku. Na Vama je samo da odlučite a mi ćemo sve to napraviti.

Pošaljite pitanje ili rezervirajte termin u našoj ordinaciji.

Metal keramika

Metal keramičke krunice i mostovi izrađuju se od najnovijih biokompatibilnih legura na bazi Co-Cr (kobalt-krom) bez Nikla i Berilija koji u prirodi izazivaju alergijske reakcije kod određenog broja ljudi.

Abrazivna metal keramika

Abrazivno keramičke krunice i mostovi su izrađeni od materijala novije generacije. Abrazivna keramika je bolje estetizirana  keramika sa boljom estetikom 20-30% i manjom tvrdoćom keramike koja se teže krha te se smatra optimumom kod srednje klase keramike.

Talladium keramika

Talladium je jedina vrsta metala koja u svom idealnom omjeru ima titanium i cobalt crom leguru. Cobalt Crom je dodan kako bi se smanjilo talište, a time i velika čvrstoća titana kod velikih višečlanih mostova te je za takve radove preporuka.

Titan keramika

Titan je jedinstven materijal za zubne nadomjestke, posebno krunice i mostove. Ne izaziva nikakve alergijske reakcije – Alergija na strana tijela u organizmu javlja se kod oko 30 posto ljudi. No, kad je titan posrijedi, od operacije kosti, pa sve do postavljanja zubnih nadomjestaka, već nekoliko desetljeća nije bilo sustavne ili lokalne alergijske ili toksične reakcije.

Reaktivnost i perfektna obrana – Titan je tzv. reaktivni metal, koji na površini formira jedan od najotpornijih oksida. To krunu ili most štiti od oštećenja slatkom ili kiselom hranom, od agresivnih tjelesnih tekućina i od korozije. Naime, u slučaju korozije iz drugih se slitina oslobađaju metalni ioni, koji onda mogu negativno utjecati na organizam. Da bi se to izbjeglo, koristi se titan, iskušani materijal, biokompatibilan za ljudski organizam.

Udobnost, visoka čvrstoća, neutralan okus i lakoća poput pera – Titan je iznimno čvrst. A ako se usporedi potpuno isti metal-keramički most s titan-keramičkim mostom, primjećuje se da je potonji mnogo lakši. Uz to, titan je neutralna okusa, tj. pacijentu se u ustima ne javlja okus metala, što se ponekad događa kod metal-keramičkih krunica i mostova. Može se jesti raznolika hrana, kao što to omogućuje caklina zdravih zuba: npr. žvakanje hladnoga jela nakon vrućeg napitka. Titan će izolirati vaše zube od vruće i hladne hrane i napitaka mnogo bolje nego bilo koji drugi stomatološki metal.

Vrhunska estetika – Na titan se nanosi slojevanje vrhunskih keramika, što pacijentu pruža maksimalno estetsko zadovoljstvo.

Titan CAD/CAM strojne sustave (Kavo Everest) se koriste tvornički gotovi blokovi koje se u uređaju glođu za razliku od ručnih verzija titana koji se lijevaju.

Zircon CAD/CAM strojni sustavi (Kavo Everest) za vrhunsku estetiku

U želji da imaju zube koji se izgledom nimalo ili jedva razlikuju od prirodnih, pacijenti traže bezmetalne restauracije. Za razliku od metalne strukture kostura, cirkondioksid pokazuje bijelu boju, koja se može iskoristiti za harmoničnu igru boja već pri slojevanju boja keramike.
Što se tiče biokompatibilnosti cirkonijeva dioksida, ona je slična titanovoj, a zahvaljujući odličnim mehaničkim svojstvima, velikim vrijednostima čvrstoće, tvrdoće i lomne žilavosti, te impresivnoj estetici, njegova je primjena u stomatološkoj protetici sve češća. Koristi se za izradu prednjih i stražnjih zuba.

Za oba materijala, titan i cirkon, od svog stomatologa možete dobiti i certifikat o biološkoj sukladnosti. Strogo su testirana na biološku podnošljivost s obzirom na citotoksičnost, nadraživanje, senzibilizaciju, akutnu sistemsku toksičnost, hemokompatibilnost i genotoksičnost. Vrhunski rezultati testova omogućili su certificiranje materijala najzahtjevnijim normama.

Lava Zircon CAD/CAM strojni sustavi (Kavo Everest) za vrhunsku estetiku bez kompromisa

Višebojna 3D zircon keramika zaštićenog imena “Lava” je bezmetalna keramika najnovije generacije. Za ljude željne nepogriješive estetike i za one bez kompromisa. Trenutno lava keramika slovi za radove najviše razine estetike i kvalitete.

Ostale stomatološke usluge