Augmentacija (nadogradnja zubne kosti) matičnim stanicama

Od 2012 godine u ordinaciji primjenjujemo najmoderniju svjetsku tehniku nadomješćivanja koštane mase uz uporabu odraslih matičnih stanica u liječenju bolesti zubnog tkiva. Matične stanice se uzimaju iz koštane srži, pulpe zuba, masnoga tkiva trbuha ili bedra ovisno o tome za što ih želimo koristiti. Matične stanice odraslog čovjeka su nediferencirane odnosno somatske matične stanice koje se mogu naći u tijelu djece i odraslih osoba. One se mogu dijeliti (množiti) kako bi zamijenile umiruće stanice i regenerirale oštećeno tkivo. Upotreba odrasle matične stanice u svrhu istraživanja i liječenja nije toliko kontroverzna kao embrijske matične stanice jer proizvodnja odraslih stanica ne zahtijeva uništenje embrija. Time ne zadiremo u religijska pitanja.

Metoda je danas prisutna u većim medicinskim centrima Europe i Amerike te je potpuno bezopasna i vrlo efikasna. Kroz 6-9 mjeseci od implementiranja matičnih stanica u kost uspostavlja se vrlo kvalitetna kost koja je pogodna za ugradnju implantata. Istu metodu koristimo i u tretmanima dugotrajnog liječenja kod paradontoze, manjih recesijskih nadoknada dodavanjem kosti i sl.

Primjenom matičnih stanica u kirurškim tretmanima nadoknade umjetne kosti uspješnost cjelokupnog postupka je po prvi puta gotovo 100% uspješna jer ne postoji mogućnost odbacivanja obzirom da je riječ o vlastitim stanicama koje organizam tako i prepoznaje.

Augmentacija je potpuno sigurna i efekiasna metoda – rezervirajte svoj tretman odmah!

Ukoliko zbog nekog razloga nismo u mogućnosti izdvojiti dovoljnu količinu materije za matične stanice uzimamo manju količinu i dijeljenje vršimo na drugi način. Tada dobivamo nediferencirane matične stanice kod kojih se diferencijacija stanica vrši u našoj partnerskoj klinici u Beču (Austrija) dodavanjem hormona rasta i enzima kako bi po diferenciranju dobili matične stanice za željeno područje. Vaš uzorak se uzima u Zagrebu iz koštane srži, masnog tkiva trbuha/bedra ili iz pulpe zuba ovisno o procijenjenoj situaciji i za što je želimo upotrijebiti. Također uzimamo i uzorak tkiva u koji želimo da se matična stanica diferencira jer će u protivnom stanice biti nediferencirane i diferencirat će se tek u području u koje ćemo ih implementirati. Ukoliko želite najbolju i najnapredniju opciju koja trenutno postoji bez mogućnosti odbacivanja to su matične stanice. Cijena za 2ml diferenciranih matičnih stanica kosti (ekvivalent za količinu od otprilike 5-6g granulirane kosti – bone graft) iznosi 90.000 kn. Za cijelu jednu čeljust je u prosjeku potrebno 4-6ml kosti matičnih stanica ukoliko je riječ o većim oštećenjima uzrokovanih paradontozom.

Augmentacija (nadogradnja zubne kosti) matičnim stanicama – cjenik

2,0 ml matičnih stanica kosti za augmentaciju (ekvivalent za količinu od otprilike 5-6g granulirane kosti – bone graft)
CIJENA: 90.000kn za polovinu jedne čeljusti

4,0 ml matičnih stanica kosti za augmentaciju (ekvivalent za količinu od otprilike 10-12g granulirane kosti – bone graft) Dovoljno za nadoknadu kosti jedne cijele čeljusti pod paradontozom
CIJENA: 160.000kn za jednu cijelu čeljust

8,0 ml matičnih stanica kosti za augmentaciju. Dovoljno za obje čeljusti.
CIJENA: 280.000kn za cijelu gornju i donju čeljust

stammzellen1 wien-zagreb