U našoj ordinaciji pacijentu se izrađuje precizan plan implantološke terapije uz pomoć CT digitalnog skenera koji omogućava 3D provjeru stanja koštanog tkiva. Njime uočavamo eventualne nedostatke kosti neophodne za ugradnju implantata. Imamo mogućnost nadogradnje izgubljene kosti korištenjem različitih kirurških zahvata kao što su podizanje dna maksilarnog sinusa, koštane regeneracije i koštane augmentacije.

Ukoliko se odlučimo na ugradnju implantata potrebno je čekati nekoliko mjeseci nakon  kako bi se započelo s njihovim opterećivanjem. Kod implantata za neposredno opterećenje, privremena krunica aplicira se odmah nakon ugradnje. Tip kosti pacijenta uvjetuje izbor implantata.
Klasični zahvati poput vađenja zuba su u danjašnje vrijeme postali potpuno bezbolni osim u fazi oporavka kad još nekoliko dana mogu biti osjetljivi zbog nezarasle rane.

sky-fast-and-fixed-1

Denzitometar koji radi na principu ultrazvuka (UZV). Kod nas mogu dolaziti i trudnice, djeca i žene koje imaju problema sa štitnjačom.

7000s[1]Pretraga gustoće kosti odnosno denzitometrija kosti je način na koji mjerimo kvalitetu kosti odnosno njezinu gustoću i zaključujemo možemo li izvršiti određene operativne radnje poput ugradnje implantata, nadogradnje umjetne kosti itd. To je kod nas potpuno neinvazivni medicinski test koji pomaže liječniku u postavljanju dijagnoze i liječenja medicinskih stanja. Naš denzitometar radi na principu ultrazvuka (UZV)  te ga mogu koristiti trudnice, djeca i žene koje imaju problema sa štitnjačom. Naime, ukoliko imate problema sa štitnjačom standardni uređaji za denzitometriju rontgen zrakama će vas dodatno ozračiti što može prouzročiti nepravilnosti u radu štitnjače.

Popis tretmana:

Transplantacija zubnog mesa

Nadoknade sa umjetnom kosti

Denziometrija kosti

Ostale stomatološke usluge